شرایطی که با وجود آن‌ها شخص غایب مفقودالاثر محسوب می‌گردد

۸ بازديد

موضوع مورد بحث ما در این مقاله غایب مفقود الاثر می‌باشد. برای اینکه از این عبارت رفع ابهام کنیم باید بیان کنیم که منظور از غایب مفقودالاثر شخصی است که در یک مدت طولانی از محل اقامت خود و یا همچنین محل سکونتش دور شده است و هیچ کس از او خبری در دست ندارد. در واقع می‌توان این طور بیان کرد که هیچ اثر و نشانه‌ای از آن شخص باقی نمانده است. در حالی که این امکان وجود دارد که او همسر و فرزند و اموال داشته باشد. پس بدیهی است که غیبت او آثاری را به دنبال خواهد داشت. در ادامه عناصر تعریف غایب مفقود الاثر را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

شرایطی که با وجود آن‌ها شخص غایب مفقودالاثر محسوب می‌گردد

غیبت

با توجه به آنچه که پیشتر اشاره شد نخستین عنصری که در این فرایند تحقق پیدا می‌کند غیبت شخص است و منظور ما از آن، غیبت از محل کار یا محل سکونت می‌باشد. وقتی از غیبت یک شخص صحبت می‌کنیم منظور ما این است که او برای مدت قابل توجهی در محلی که اقامت داشته است حضور پیدا نکند. بنابراین متوجه می‌شویم که غیبت در اینجا به معنای عدم حضور می‌باشد.

زمان غیبت

عنوان غائب مفقودالاثر به شخصی اختصاص داده می‌شود که مدت طولانی در اقامتگاه خود حضور نداشته باشد. اگر برای مدت کوتاهی از اقامتگاه خود فاصله گرفته باشد غائب مفقودالاثر به شمار نمی‌رود. گاهی اوقات این امکان وجود دارد که غیبت یک شخص از اقامتگاهش به مدت طولانی ادامه داشته باشد اما یقینی وجود داشته باشد که آن شخص به اقامتگاه خود برمی‌گردد. در این صورت هم عنوان غائب مفقودالاثر به شخص داده نمی‌شود.
نکته‌ای که باید حتماً مورد توجه قرار بگیرد این است که ملاکی در خصوص کوتاه یا بلند مدت بودن غیبت غائب مفقودالاثر وجود ندارد. اما اگر در این خصوص تردید ایجاد شود باید به عرف مراجعه کنیم.

خبر نداشتن از حیات یا فوت غایب مفقودالاثر

زمانی به یک شخص عنوان غائب مفقودالاثر را می‌دهیم که اطلاعی از زنده یا مرده بودن اون نداشته باشیم. اگر مطلع باشیم که او زنده است و یا فوت کرده است در این صورت غائب مفقودالاثر بودن معنایی ندارد.

وضعیت امور مالی غایب مفقود الاثر

در خصوص وضعیت امور مالی شخصی که عنوان غائب مفقودالاثر را دارد باید بیان کنیم که ۵ مرحله برای امور مالی او مدنظر قرار می‌گیرد که اگر بخواهیم به طور اجمالی به آن‌ها بپردازیم باید به وضعیت حقوقی غائب بدون مداخله دادستان و همچنین نصب کردن امین اشاره کنیم.

مرحله دیگر حفظ کردن اموال شخص غائب است قبل از اینکه برای او امین تعیین شود و مرحله سوم نصب کردن امین به منظور اداره کردن اموال شخصی است که غائب شده است. در مرحله بعدی اموال به طور موقت در تصرف ورثه قرار می‌گیرد و در مرحله آخر بعد از اینکه حکم موت فرضی داده می‌شود اموال شخص غائب مفقودالاثر به طور قطعی در تصرف ورثه قرار می‌گیرد.

برای اطلاع از شرایط صدور حکم موت فرضی کلیک کنید.

طلاق گرفتن همسر غائب مفقودالاثر

موقعیتی را تصور کنید که شوهر یک زن غائب باشد. در این صورت از اموال شخصی که غائب است به همسرش نفقه داده می‌شود. همچنین این امکان وجود دارد که ولی زوج نفقه همسر او را بپردازد. همچنین ممکن است زوج مالی نداشته باشد در این صورت اگر همسر شخص غائب مفقودالاثر تقاضا کند بعد از گذشت ۴ سال در صورتی که اطلاعاتی از آن شخص به دست نیاید قاضی دستور می‌دهد که ولی شخص غائب مفقودالاثر یا وکیل او همسرش را طلاق بدهند. اگر غائب مفقودالاثر نه وکیل داشته باشد نه ولی در این صورت قاضی همسرش را طلاق می‌دهد و همان طور که می‌دانیم بعد از طلاق زن باید عده نگه دارد.

توصیه می‌کنیم مقاله حق الزحمه امین را مطالعه فرمایید.

عده غایب مفقودالاثر

نکته قابل توجه این است که عده زن بعد از طلاق از غائب مفقودالاثر عده وفات است. توجه کنید که وقتی زن می‌تواند از همسر غائب مفقودالاثر خود طلاق بگیرد که مدت زمانی بگذرد و از او اطلاعی به دست نیاید و صرف غیبت موجب طلاق نمی‌شود. به عبارت دیگر باید از حیات غائب مفقودالاثر قطع امید شود. این مدت در قانون چهار سال است.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص غایب مفقود الاثر، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون غایب مفقود الاثر پاسخ دهند.

 

منبع: غایب مفقود الاثر 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.